AZ zet FC Groningen aan de kant

AZ heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Groningen. De Alkmaarders boekten daarmee hun zevende thuiszege van deze competitie.

De ploeg van coach Dick Advocaat begon furieus aan de wedstrijd. Groningen werd direct bij de keel gegrepen en al na drie minuten was het raak. Nemanja Gudelj kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, haalde hard uit en zag de bal via het lichaam van Eric Botteghin in het doel verdwijnen.

Halve omhaal Gudelj

De Alkmaarse honger was daarmee nog niet gestild. De thuisploeg combineerde er lustig op los en creëerde kans op kans. Etiënne Reijnen en Roy Beerens stuitten op doelman Marco Bizot en Aron Jóhannsson schoot naast. Na ruim een kwartier werd het alsnog 2-0. Na een voorzet van Steven Berghuis was Gudelj trefzeker met een halve omhaal.

FC Groningen kwam er voor rust slechts sporadisch uit. Toch kreeg Michael de Leeuw een enorme kans, maar zijn schot belandde via doelman Esteban tegen de paal.

Na rust minder sprankelend

Na rust speelde AZ minder sprankelend. Groningen beet meer van zich af en was gevaarlijk via afstandsschoten van Maikel Kieftenbeld en Yoëll van Nieff. Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar Berghuis en Jóhannsson wisten het net niet te vinden.