PEC wint thuis van Roda JC

Een week na de eerste overwinning in elf competitieduels heeft PEC Zwolle opnieuw gewonnen. Roda JC verdiende in Zwolle een punt, maar verloor met 3-1.

PEC was de betere ploeg in het eerste halfuur en kwam verdiend op 1-0. Een kopbal van Guyon Fernandez werd nog gekeerd, waarna de jonge Nieuw-Zeelander Ryan Thomas scoorde uit de rebound. Roda-doelman Filip Kurto moest vervolgens redden bij een schot van de Griekse debutant Thanasis Karagounis en Fernandez kopte naast. Pas vlak voor rust werd Roda JC gevaarlijk: Mitchell Donald schoot twee keer naast.

Roda beter na rust

Roda zette de goede lijn na rust door en werd al snel beloond met de 1-1. Guus Hupperts leek zich vast te lopen, kreeg de bal toch bij Donald en die maakte gelijk.

Anouar Kali en Mitchell Paulissen verzuimden Roda vervolgens op voorsprong te zetten en dat kwam de Limburgers duur te staan. Halverwege de tweede helft gaf Bart Biemans de doorgebroken Thomas een licht duwtje, waarna Fernandez PEC vanaf de stip op 2-1 bracht. In de hectische slotfase kregen beide ploegen kansen. Invaller Fred Benson maakte het Zwolse feest compleet door in blessuretijd voor 3-1 te zorgen.