Zorgen Van Marwijk worden groter

De zorgen van trainer Bert van Marwijk worden alsmaar groter. Zijn ploeg Hamburger SV ging met 3-0 onderuit bij Hoffenheim en kan zondag op de ranglijst gepasseerd worden door Gertjan Verbeeks FC Nürnberg. In dat geval houdt HSV alleen Braunschweig nog achter zich.

Na een uur stond de eindstand al op het scorebord na treffers van Roberto Firmino, Niklas Süle en Andreas Beck. Rafael van der Vaart speelde het hele duel voor HSV, maar kon ook het verschil niet maken.

Leverkusen wint nipt

Bayer Leverkusen kwam maar ternauwernood tot winst. De nummer twee was thuis met 2-1 te sterk voor VfB Stuttgart en staat nu op tien punten van Bayern München, dat zondag Eintracht Frankfurt ontvangt.

Stuttgart opende sterk en stond al na ruim tien minuten op voorsprong via Moritz Leitner. Bayer kwam beter in de wedstrijd en een kwartier later zorgde Stefan Kiessling voor 1-1. De thuisploeg had ook daarna de overhand, maar een goal bleef lange tijd uit. Vlak voor tijd kopte Eren Derdiyok alsnog de 2-1 binnen.

Zege Schalke

Schalke 04 rekende in eigen huis af met VfL Wolfsburg. De ploeg uit Gelsenkirchen, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, kwam al na negen minuten op 1-0 via Felipe Santana, maar Maximilian Arnold liet na ruim een uur de gelijkmaker aantekenen.

Kevin-Prince Boateng werd de gevierde man, door negen minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.