NOS NieuwsAangepast

Pauselijk bloed teruggevonden

De Italiaanse politie heeft een lapje stof met bloed van paus Johannes Paulus II teruggevonden. Het relikwie werd vorige week gestolen uit een kerk in de omgeving van L'Aquila, ten noordoosten van Rome.

Het lapje werd gevonden in een garage. Die stond op naam van de twee mannen die voor de diefstal zijn aangehouden.

Gisteren vonden agenten al het buisje terug waarin het relikwie werd bewaard. De verdachten zeiden toen dat ze vergeten waren waar de inhoud was gebleven; ze wisten niet wat de waarde ervan was.

Stiekeme uitstapjes

Het buisje en het stuk kleding waren sinds 2011 in het bezit van de San Pietro-kerk, even buiten L'Aquila. Johannes Paulus II (1920-2005) hield van het gebied rond het stadje en reisde er soms stiekem naartoe om te wandelen of te skiën. Hij kwam toen ook wel eens in de San Pietro-kerk om te bidden.

De stof hoort bij de pij die Johannes Paulus II droeg toen er in 1981 een aanslag op hem werd gepleegd. De Poolse paus raakte bij die aanslag zwaargewond.

Vergeving

Bisschop D'Ercole van L'Aquila denkt dat Johannes Paulus II de drugsverslaafde dieven in het hiernamaals heeft vergeven. "Wij zouden hetzelfde moeten doen", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl