NOS NieuwsAangepast

Cel geëist tegen Haags raadslid

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf geëist tegen het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, die onder meer wordt verdacht van drugshandel en het schenden van het ambtsgeheim. De eis is zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Van Doorn, fractielid van de islamitische Partij van de Eenheid, heeft bekend dat hij drugs verkocht aan jongeren. Maar volgens hem was het een undercoveroperatie om de jongeren te betrappen.

Het raadslid staat ook terecht vanwege het bezit van een alarmpistool en omdat hij geheime gemeentedossiers over het World Forum-gebouw lekte aan een journalist van het AD. Hij gaf hem ook zijn toegangspas tot het stadhuis.

Strafblad

Het OM vindt een gevangenisstraf op zijn plaats, onder meer omdat Van Doorn een strafblad heeft. Hij werd in 1995 veroordeeld voor het doen van een valse aangifte en overtreding van de wapen- en munitiewet.

Van Doorn werd in 2011 uit de PVV gezet vanwege financiële malversaties. Sindsdien kwam hij geregeld in het nieuws, bijvoorbeeld na zijn bekering tot de islam. Afgelopen september sloot hij zich aan bij de Partij van de Eenheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl