NOS NieuwsAangepast

Groen licht voor werkplan bouw

Minister Asscher heeft een plan voor meer banen in de bouw goedgekeurd. Het is het eerste zogenoemde sectorplan, dat door het kabinet wordt omarmd. Er zijn nog eens 34 plannen ingediend in andere sectoren; daarover geeft het kabinet binnenkort duidelijkheid.

In een brief aan de Tweede Kamer benadrukt Asscher dat de bouw relatief zwaar is getroffen door de economische crisis. De contouren van het plan waren al eerder duidelijk geworden. Het voorziet onder meer in 500 banen voor langdurig werklozen tot 55 jaar en 250 banen voor werkloze jongeren die een vrijwillig vervroegd uitgetreden werknemer vervangen.

Leerwerkplekken

Verder komen er 2500 "leerwerkplekken" voor jongeren en er zijn ook afspraken gemaakt voor het behoud van de banen van 2500 ouderen die leerlingen begeleiden en vakkennis overdragen. Er wordt verder geld uitgetrokken voor extra scholing van 14.000 werknemers.

Het kabinet heeft in totaal 600 miljoen euro bestemd voor dit soort initiatieven en werkgevers en werknemers trekken samen eenzelfde bedrag uit. Vorige week werd bekend dat de werkloosheid in december is opgelopen tot 668.000 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl