City koploper na winst bij Spurs

Manchester City is de nieuwe koploper in Engeland. De Citizens waren Tottenham Hotspur in Londen met 5-1 de baas en passeerden daarmee Arsenal, dat dinsdag niet verder was gekomen dan een 2-2 gelijkspel bij Southampton.

De overwinning was verdiend, maar niet onomstreden. Sergio Agüero opende de score met een listige voetbeweging, maar de Spurs dachten via Michael Dawson op gelijke hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor de thuisloeg. City kreeg op aanraden van de grensrechter een strafschop. Veroorzaker Danny Rose speelde echter de bal. Tot overmaat van ramp kreeg de verdediger rood.

In het vervolg was het prijsschieten voor de bezoekers. Edin Dzeko, Stevan Jovetic en Vincent Kompany troffen het doel en alleen Etienne Capoue deed namens de Spurs tussendoor iets terug.

Chelsea morst punten

Ook Chelsea had Arsenal kunnen passeren in de stand, maar de Blues kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij West Ham United. Voor de bezoekers raakte Oscar de lat. In de slotfase kreeg Chelsea nog kans op kans. West Ham wankelde, maar bleef overeind.

De statistieken spraken na afloop boekdelen: Chelsea vuurde dertig schoten af op doel, West Ham slechts één.

Bacuna trefzeker

Leandro Bacuna had een aandeel in de spectaculaire overwinning van Aston Villa op West Bromwich Albion. De bezoekers stonden na 10 minuten verrassend met 2-0 voor op Villa Park, maar dankzij treffers van Andreas Weimann en Bacuna werd het al snel weer gelijk.

Na een ruststand van 3-3 besliste Christian Benteke het duel na rust in het voordeel van Aston Villa: 4-3. Bacuna had net als aanvoerder Ron Vlaar en Karim El Ahmadi een basisplaats gekregen van manager Paul Lambert.