NOS NieuwsAangepast

Gratis vakantiehuisje brandweer

De brandweer Amsterdam gaat tijdens de zomermaanden de collega's in Sluis helpen. Die kampen in die maanden met flinke tekorten. In ruil voor de steun kunnen de brandweermannen uit de hoofdstad samen met hun gezin gratis in een vakantiehuisje in de gemeente in Zeeland terecht.

De afspraken komen voort uit de stedenband tussen Amsterdam en de krimpgemeenten Sluis, Delfzijl en Heerlen. Amsterdam zegt als verantwoordelijke hoofdstad deze krimpgemeenten te willen helpen met zijn ervaring omdat het zelf in de jaren zestig en de jaren tachtig ook geholpen is toen er in de stad sprake was van leegloop.

Grote evenementen

Amsterdam gaat verder de Limburgse gemeente Heerlen in 2015 helpen met de organisatie van het grote festijn 'Jaar van de Mijnen'. Amsterdam heeft veel ervaring met de organisatie van evenementen met tienduizenden bezoekers.

De gemeenten bekijken wat ze in ruil voor de steun voor Amsterdam kunnen betekenen. Zo zijn Sluis en Delfzijl bereid om voor kansarme kinderen uit de hoofdstad een vakantie te organiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl