NOS SportAangepast

Haagse pitstop Ocean Race

De twaalfde editie van de Volvo Ocean Race zal in juni 2015 tijdens de slotetappe tussentijds finishen in Den Haag en een dag later op spectaculaire wijze herstarten.

De komst van de befaamde zeilrace naar Nederland werd dinsdag al aangekondigd, maar inmiddels zijn ook de details bekendgemaakt. Naar verwachting zullen de boten, komend vanuit de Franse havenstad Lorient, op vrijdag 19 juni tussen de havenhoofden van het Haagse stadsdeel Scheveningen finishen.

Zaterdagmiddag om 12.00 uur volgt de herstart. Dat gebeurt in Le Mans-stijl in de volgorde van binnenkomst en met de tijdverschillen van de vorige dag. Vanaf grote tribunes kunnen de toeschouwers de klok zien aftellen en de spinnakers gezet zien worden.

In de tussentijd ligt de vloot afgemeerd in Scheveningen en kunnen de boten en zeilers van dichtbij bewonderd worden. "In 2008/2009 voer de vloot een Gate Race voor de kust bij Den Haag", vertelt Tom Touber, lid van de organisatie van de zeilrace om de wereld. "Dat was een succes, maar nu wordt het nog groter."

Vanuit Schevingen zetten de teams, waaronder het Nederlandse Team Brunel onder leiding van schipper Bouwe Bekking, koers naar Gothenburg. Daar ligt de eindstreep van de negen maanden durende zeilwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl