NOS NieuwsAangepast

Belg vast in Uganda voor homoseks

In Uganda is zondagnacht een Belgische man gearresteerd omdat hij homoseksuele handelingen zou hebben verricht. Dat heeft het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

De Belg zit vast op een politiebureau in de hoofdstad Kampala. Volgens Ugandese media zit ook de Keniaanse vriend van de man vast. De twee zouden door de politie zijn opgepakt na tips van buurtbewoners.

Borgtocht

Volgens het ministerie heeft de politie de Belgische ambassade niet van de arrestatie op de hoogte gebracht. Dat zou in Uganda in dit soort zaken gebruikelijk zijn. Het ministerie heeft contact gehad met de advocaat van de man. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Uganda heeft strenge wetten tegen homoseksualiteit. Vorige maand nam het parlement een anti-homowet aan. Daarin staat dat mensen die herhaaldelijk homoseksuele contacten hebben een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen.

President Museveni heeft de wet nog niet getekend. Amnesty International heeft hem opgeroepen zijn veto over de wet uit te spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl