NOS NieuwsAangepast

Beurshandel Rabobank gestart

Met een gongslag op de beurs in Amsterdam is vanochtend de handel in Rabobank Certificaten ingeluid. Het is voor het eerst dat de certificaten vrij verhandelbaar zijn. Tot nu toe konden alleen leden van de Rabobank ze kopen.

De bank heeft deze stap genomen omdat leden hun certificaten massaal verkochten en de Rabobank de stukken moest opkopen om de prijs op peil te houden. Door onder meer de onrust na de nationalisatie van SNS Reaal en door de Libor-affaire, waarbij Rabo-personeel had gefraudeerd, deden sinds afgelopen zomer steeds meer leden hun certificaten van de hand.

Veel interesse

Maar de Rabobank verwacht onder institutionele beleggers juist veel interesse. Kopers van de certificaten krijgen een rente van 6,5 procent uitgekeerd. De certificaten zijn geen aandelen maar achtergestelde obligaties, wat betekent dat, mocht de bank in de problemen komen, houders van de certificaten achteraan de rij van schuldeisers staan.

De certificaten hebben een nominale waarde van 25 euro per stuk. Over die 25 euro wordt de rente van 6,5 procent betaald. Op de beurs wordt de koers weergegeven als een percentage van die nominale waarde van 25 euro. Een koers van bijvoorbeeld 104 procent betekent dus dat de certificaten voor 26 euro verhandeld worden. De openingskoers van de certificaten was vanochtend 105 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl