Geen winnaar in Gelderse derby

Vitesse heeft in de Gelderse derby tegen NEC averij opgelopen. Het laaggeklasseerde NEC hield de medekoploper in Arnhem op 1-1.

In de alleraardigste eerste helft had NEC de beste kansen, maar Vitesse ging rusten met een voorsprong. Na een half uur kopte Dan Mori uit een hoekschop ongehinderd de 1-0 tegen de touwen. NEC had al snel weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar Samuel Stefánik zag bij een aanval Michael Higdon over het hoofd en schoot de bal tegen Kevin Leerdam op.

Uit de hoekschop die daarop volgde, kopte Higdon net over en op slag van rust verzuimde hij doelman Piet Velthuizen van dichtbij te verschalken.

NEC gepassioneerd

Na een uur kwam Vitesse goed weg toen een voorzet van rechts van Christoph Hemlein via Jan-Arie van der Heijden via de paal naast ging. NEC bleef gepasssioneerd de aanval zoeken, toonde ook lef door achterin een op een te blijven spelen en had daarbij het geluk dat Vitesse slordig omsprong met de counterkansen.

De verdiende gelijkmaker viel na zeventig minuten toen Van der Heijden verzuimde een voorzet van rechts snel weg te werken en Higdon profiteerde.

Vitesse perste er een slotoffensief uit, maar NEC was opnieuw gevaarlijker. Zo miste Higdon bij een van die tegenstoten een voorzet op een haartje.

Vitesse slaagde er daarna bijna weer in om in blessuretijd alsnog toe te slaan. Maar NEC-doelman Kalle Johnson ranselde eerst een kopbal van Leerdam uit een hoekschop uit de doelmond en daarna wist hij ook de inzet van Christian Atsu nog te keren.