Cambuur klopt Heerenveen in derby

SC Cambuur heeft thuis een 3-1 overwinning geboekt op sc Heerenveen. Het was de eerste zege op eredivisieniveau voor de Leeuwarders in de Friese derby. Heerenveen had de vorige editie van dit eredivisieduel in Leeuwarden in het voorjaar van 2000 met 2-0 gewonnen.

Een vanaf het begin gretig en gedreven Cambuur leidde bij rust al met 2-0 dankzij aanwinsten Elvis Manu en Bartholomew Ogbeche. Feyenoord-huurling Manu opende al na luttele minuten de score met een lobje na een door Ogbeche doorgekopte vrije trap van Lucas Bijker. Kort voor rust kopte Ogbeche knap raak uit een indraaiende vrije trap van Marcel Ritzmaier.

Cambuur profiteert van ruimte

Na de pauze probeerde Heerenveen het tij nog te keren. Het gebruikte daarvoor enkele tactische wissels, maar daardoor ontstond achterin ruimte en daarvan profiteerde Cambuur. Na een splijtende diepetepass van Manu scoorde Jody Lukoki (gehuurd van Ajax).

In de slotfase trof Alfred Finnbogason nog doel voor Heerenveen, maar zijn treffer op aangeven van Daley Sinkgraven kwam te laat om de spanning terug te brengen.