Eindelijk weer zege PEC Zwolle

Na negen competitieduels zonder zege heeft PEC Zwolle eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van coach Ron Jans won bij NAC Breda: 1-2.

Het eerste halfuur was van beide kanten bedroevend. NAC en PEC stapelden fout op fout en werden maar niet gevaarlijk. Na 19 minuten kwam NAC toch op 1-0. PEC kreeg de bal niet weg na een vrije trap van Danny Verbeek en Joey Suk scoorde met een fraaie volley. PEC werd daarna sterker, kreeg kansen via Mustafa Saymak en Guyon Fernandez, maar NAC haalde ongeschonden de rust.

PEC verdiend langszij

Na rust zette PEC de goede lijn voort en na vijf minuten kwamen de bezoekers verdiend op 1-1. Anouar Hadouir haalde Kamohelo Mokotjo neer en Fernandez benutte de toegekende strafschop. Daarna ontspon zich zowaar een leuk duel, met kansen voor beide ploegen.

Terwijl NAC langzaam sterker werd, scoorde PEC en de treffer was niet onomstreden. Er werd niet gevlagd toen de bal over de zijlijn leek te gaan en Thanasis Karagounis ging er vandoor.

De Griekse invaller, debuterend in de eredivisie, bediende Saymak. Die vond met een prachtige knal de kruising, waarbij NAC-doelman Ten Rouwelaar overigens niet helemaal vrijuit ging. NAC drong daarna nog wel aan, maar kansen bleven uit.