Einde aan povere reeks Roda JC

Na acht competitiewedstrijden zonder zege heeft Roda JC weer eens drie punten gepakt. Thuis werd met 1-0 gewonnen van FC Utrecht, dat zijn vierde competitienederlaag op rij leed.

Utrecht genoot in de eerste helft meer balbezit, maar Roda kreeg meer kansen en kwam op 1-0. Na balverlies van Kai Heerings, trof Guus Hupperts doel met een hard laag schot. Eerder had doelman Robbin Ruiter onheil nog weten te voorkomen bij inzetten van Vasil Shkurtaj en Mitchell Donald. Tommy Oar kreeg voor de rust de enige Utrechtse kans, maar de Australiër schoot net naast.

Ook na rust was Utrecht maar sporadisch in staat de Limburgse defensie in grote problemen te brengen. Ook de debuterende Stoke City-huurling Juan Agudelo kon het tij bij zijn invalbeurt niet keren. Gevero Markiet was het dichtst bij de 1-1. Zijn inzet werd echter gestopt door Roda-doelman Filip Kurto. Roda was in de tweede helft maar één keer gevaarlijk. De vrije trap van Anouar Kali ging net naast.