NOS SportAangepast

Gal weer tweede achter Dujardin

Dressuurruiter Edward Gal is bij de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam opnieuw op de tweede plaats geëindigd. Met een score van 85,125% hoefde de Gelderlander met Glock's Undercover bij de kür op muziek alleen de Britse Charlotte Dujardin voor zich te dulden.

De olympisch kampioene kwam met haar succespaard Valegro tot een score van maar liefst 91,275%. Een wereldrecord, dat Dujardin een maand geleden op 93,975 bracht, zat er zonder thuisvoordeel net niet in. In de slotfase werd ze betrapt op een foutje. "Een klein slippertje", gaf de amazone ruiterlijk toe. "Hij werd wat bang van een camera."

Gal was ook bij de WB-wedstrijden in Stockholm en Londen tweede geworden: in Zweden achter klassementsaanvoerster Tinne Vilhelmsson, die niet meedeed in Amsterdam, en in de Britse hoofdstad achter Dujardin. En ook vrijdag, in de Grand Prix, was de tweede plaats zijn deel.

WK-medaille

"De pirouette ging kapot", had Gal tijdens zijn proef geconstateerd. "En die telt nog dubbel ook. Undercover was ook meer gespannen dan vrijdag tijdens de Grand Prix. Maar ik kan hem beter controleren dan een jaar geleden. Dat is op zich gunstig."

Gal richt zich dit seizoen vooral op de WK. "Ik hoop op een medaille. De kleur zullen we zien. Eerst maar eens gezond blijven, ikzelf en mijn paard."

Geen Minderhoud en Cornelissen

Hans Peter Minderhoud, die hoog stond in het WB-klassement, meldde zich vlak voor hij de ring in moest af. Bij het inrijden merkte hij dat zijn paard Glock's Romanov onregelmatig liep. Dat was voor hem reden het dier terug te brengen naar de stal.

Ook Adelinde Cornelissen ontbrak op het appèl. De wereldtopper slaat het indoorseizoen over en concentreert zich met de inmiddels 17-jarige Parzival geheel op de WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl