NOS NieuwsAangepast

"Blijf in hotelkamer Egypte"

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken roept toeristen in de grote steden in Egypte op om vandaag in hun hotel te blijven. Het ministerie doet dat vanwege de derde 'verjaardag' van het begin van de revolutie tegen het bewind van Hosni Mubarak.

Het ministerie schrijft op zijn eigen website dat er daarom rekening gehouden moet worden met nieuwe aanslagen en met demonstraties die een gewelddadig karakter kunnen krijgen.

Het Nederlandse ministerie houdt de situatie in Egypte nauwlettend in de gaten, maar ziet geen reden het reisadvies voor het land voor vandaag te veranderen.

Weer aanslag

Vandaag was er opnieuw een aanslag in Caïro. Bij een politieacademie ontplofte een bom. Volgens het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zijn hierbij geen slachtoffers gevallen.

Gisteren was er al een reeks aanslagen in de Egyptische hoofdstad die waren gericht tegen de politie. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Bijna honderd mensen raakten gewond.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen van gisteren is opgeëist door een aan al-Qaida gelieerde groep die zijn basis heeft in het onrustige Sinaï-gebied. De groep dreigt ook met meer gewelddadige acties: "deze aanslagen zijn nog maar de eerste 'regendruppels' van wat nog komen gaat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl