NOS NieuwsAangepast

Weekers: late toeslag eigen schuld

Staatssecretaris Weekers van Financiën zegt dat burgers die hun toeslagen nog niet hebben ontvangen daar zelf schuldig aan zijn.

Gisteren werd bekend dat de Belastingdienst kampt met achterstanden bij het uitbetalen van toeslagen. Volgens Weekers hebben 125.000 huishoudens een of twee maanden geen toeslag ontvangen. De staatssecretaris roept burgers op om meteen te reageren: "Krijg je een brief van de Belastingdienst, reageer daar dan snel op."

De dienst vraagt om bankafschriften met een kopie van een identiteitsbewijs om te controleren of een rekening ook op de naam staat van degene die de toeslag heeft aangevraagd.

Beetje pijn

Volgens Weekers zijn de toeslagen sinds kort nog maar op één rekeningnummer te ontvangen. Dat gebeurt om fraude te voorkomen. Als aanvragers die juiste gegevens leveren staan de toeslagen "binnen een paar weken" op de rekening, zei Weekers. De staatssecretaris zei verder dat een overgangsperiode "altijd met een beetje pijn gepaard gaat".

De staatssecretaris zei ook dat wordt gewerkt aan de slechte bereikbaarheid van de Belastingtelefoon. "De capaciteit wordt opgevoerd waardoor het in de tweede helft van volgende week beter moet gaan", aldus Weekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl