NOS NieuwsAangepast

Mager salaris sidekick DiCaprio

Acteur Jonah Hill nam voor zijn rol in de film The Wolf of Wall Street genoegen met een opmerkelijk lage vergoeding. Hill wilde zo graag de sidekick van Leonardo DiCaprio spelen dat hij akkoord ging met het minimumsalaris van de acteursvakbond.

Het budget van de film was zo'n 100 miljoen dollar. Daarvan ging 10 miljoen dollar naar hoofdrolspeler en producer Leonardo DiCaprio. Voor zeven maanden werk kreeg Hill daarentegen slechts 60.000 dollar. Bruto.

"Ze gaven me het laagste bedrag dat mogelijk was", zegt hij tegen radiopresentator Howard Stern. "Dat was hun aanbod." Hill onderhandelde niet. "Ik zei, ik teken vanavond, stuur me de papieren, ik wil ze tekenen voor ze zich bedenken."

Martin Scorsese

Hill beschouwt regisseur Martin Scorsese als een levende legende. Hij had er dan ook alles voor over om mee te doen aan de film over fraudeur Jordan Belfort. "Ik zei tegen DiCaprio: 'Niemand kan die rol spelen, alleen ik. Als je een andere acteur vindt, leg ik hem om, zodat hij de rol niet kan spelen."

Het relatief lage salaris vond Hill geen punt. "Ik zou mijn huis verkopen en al mijn geld aan Scorsese geven als ik maar voor hem mocht werken. Dit is niet iets wat je voor het geld doet. Je doet andere dingen om de huur te betalen. Ik zou alles doen, ik zou het zo weer doen."

Oscarnominatie

De rol van witteboordencrimineel Donnie Azoff legde Hill geen windeieren. Hij sleepte vorige week een Oscarnominatie in de wacht voor beste mannelijke bijrol. Eerder werd Hill genomineerd voor de film 'Moneyball'.

De film Wolf of Wall Street heeft inmiddels 90 miljoen dollar binnengesleept.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl