NOS VoetbalAangepast

Huntelaar wil Van Marwijk pijn doen

Hij stond maanden aan de kant met een knieblessure, Klaas-Jan Huntelaar, spits van Schalke 04. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, op 17 augustus, raakte Huntelaar geblesseerd. De verwachting was toen nog dat hij zes weken uitgeschakeld zou zijn. Die zes weken werden, na een operatie, ruim vijf maanden.

Nu is hij weer fit. Net op tijd voor de hervatting van de Duitse Bundesliga. Aankomende zondag kan Huntelaar tegen het HSV van Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart al zijn rentree maken. De club waar Huntelaar in de eerste wedstrijd van het seizoen nog twee keer tegen scoorde. En dat hij gebrand is, daar is geen speld tussen te krijgen: "Ik ben natuurlijk pas net terug, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan."

Statement maken

Ook HSV, de tegenstander, speelt hierin een rol. Want zoals gezegd, Van Marwijk is de coach van de tegenstander. De man die als bondscoach Huntelaar geen kans gaf op het afgelopen EK in Polen en Oekraïne. De 30-jarige aanvaller denkt nog wel eens terug aan dat toernooi en wil graag aan Van Marwijk laten zien dat hij toen fout zat. "Je wilt natuurlijk altijd een statement maken, maar aankomende zondag is dat helemaal het geval."

Op naar het WK

Schalke kan Huntelaar en zijn doelpunten goed gebruiken. De club staat zevende in de Bundesliga en neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid. In het restant van dit seizoen hoopt hij zich ook weer in de kijker te spelen bij bondscoach Louis van Gaal, voor de selectie van het Nederlands elftal voor het komende WK.

Contact had Huntelaar nog niet met de bondscoach: "Ik heb wel gesproken met mensen van de KNVB, maar dat ging vooral over de juiste keuzes maken voor mijn knie. Van Gaal heeft mij niet gebeld, maar dat hoeft ook niet. Wat had hij dan moeten zeggen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl