NOS NieuwsAangepast

Brand in Canadees bejaardenhuis

Bij een brand in een bejaardenhuis in de Canadese provincie Quebec zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en tien mensen gewond geraakt.

Gevreesd wordt dat er veel meer doden zijn; er worden nog 27 mensen vermist. Veel bewoners zijn boven de 80 jaar. Ze hebben Alzheimer, zitten in een rolstoel of kunnen zich alleen met behulp van een rollator verplaatsen.

Een man die zijn grootmoeder in de brand verloor, vertelt dat zij haar kleinzoon om hulp riep. "De reddingswerkers probeerden haar te bereiken met een ladder, ze ging naar het balkon, maar het lukte hen niet haar te redden."

Bevroren brandslangen

Het is onduidelijk hoe de brand is begonnen. Canadese media schrijven dat het gebouw van hout was en mogelijk niet was uitgerust met een sprinklerinstallatie.

Bij het blussen had de brandweer veel last van de kou en de harde wind. In de vrieskou van -20 graden Celsius bevroren de brandslangen en het bluswater, zodat een dikke laag ijs op en rond het gebouw ontstond.

De Canadese premier Stephen Harper heeft laten weten dat zijn "gebeden en gedachten "uitgaan naar de slachtoffers van dit "verschrikkelijke vuur".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl