NOS VoetbalAangepast

Barça-preses Rosell treedt af

Sandro Rosell is per direct opgestapt als voorzitter van FC Barcelona. Vice-president Josep Maria Bartomeu volgt hem op tot en met 2016.

Rosell stapt op vanwege bedreigingen aan hem en zijn familie en het onderzoek dat de Spaanse justitie is begonnen naar de transfer van de Braziliaanse sterspeler Neymar van afgelopen zomer. Er wordt onderzocht of er geld is verduisterd bij de overgang van Neymar van Santos naar Barcelona.

Rosell houdt vol dat dit niet het geval is geweest. "De kritiek die ik en Barcelona de afgelopen dagen hebben gekregen is niet juist. In de transfer rondom Neymar is alles volgens de regels gegaan. Ik stap op om de goede naam van de club niet nog verder te beschadigen", zo liet Rosell weten op een persconferentie.

Er komt nog wel een hoorzitting waar de partijen het contract en bijbehorende documenten moeten overleggen. Barcelona betaalde 57,1 miljoen euro voor Neymar, maar details van het contract zijn destijds niet bekend gemaakt. Justitie vindt het verdacht dat er 40 miljoen euro naar een maatschappij is gegaan waarvan de vader van Neymar de eigenaar is.

Rosell was sinds 2010 voorzitter van Barcelona. Hij volgde destijds Joan Laporta op en wist de enorme schuld van de club flink te verminderen. Rosell maakte zich ook minder geliefd bij de club door Johan Cruijff zijn erevoorzitterschap af te nemen. Sindsdien zette Cruijff geen voet meer in Camp Nou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl