NOS NieuwsAangepast

Paul Sneijder op PvdA-lijst

Ex-NOS-correspondent Paul Sneijder staat op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Europese verkiezingen. Op de conceptlijst van het bestuur staat hij op de vijfde plaats. Sneijder is communicatieadviseur. Daarvoor werkte hij jarenlang als correspondent in Washington en Brussel.

Het was al langer duidelijk dat oud-Tweede Kamerlid Paul Tang lijsttrekker wordt. Gisteren werd bekend dat ex-FNV-voorzitter Agnes Jongerius op de conceptlijst op de tweede plaats staat. Derde op de lijst is politiek adviseur Kati Piri. Op de achtste plaats staat Bernard Naron, economisch adviseur van de PvdA in Brussel. Hij deed ook mee aan de lijsttrekkersverkiezing, maar verloor die.

Illegalen

Nummer 10 is communicatieadviseur Kirsten Verdel en 11 Sander Terphuis. Die laatste toonde zich een groot tegenstander van strafbaarstelling van illegaliteit en speelde een hoofdrol in de discussie daarover in de PvdA.

De definitieve lijst wordt vastgesteld door het PvdA-congres. De Europese verkiezingen zijn in mei. De PvdA heeft nu drie zetels in het Europees Parlement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl