NOS NieuwsAangepast

Indiase bestraft met verkrachting

In de Indiase deelstaat West-Bengalen zijn in een dorp dertien mannen opgepakt omdat ze op last van de dorpsraad een 20-jarige vrouw hebben verkracht. De raad wilde haar een boete van bijna 300 euro laten betalen omdat ze een verhouding had met een man met een ander geloof, uit een ander dorp. Toen haar familie zei dat ze dat geld niet hadden, gaf de raad opdracht voor een groepsverkrachting.

De zitting van de dorpsraad vond plaats op een plein. De vrouw en haar minnaar waren vastgebonden aan een boom. De minnaar werd eenzelfde boete opgelegd. Hij kon die wel betalen en werd vrijgelaten.

Een woordvoerder van de politie zegt dat verkrachting de hele nacht duurde. De vrouw kon niet vertellen hoeveel mannen haar hadden misbruikt, ze was de tel kwijtgeraakt. Ze is in een ziekenhuis opgenomen.

Macht dorpsraad

Een dorpsraad in dit deel van India wordt gevormd door oudere mannen uit het dorp. Ze waken over de naleving van sociale normen en bepalen soms ook wie met wie trouwt. Wie niet gehoorzaamt, riskeert uitstoting uit de gemeenschap.

Groepsverkrachtingen komen geregeld voor in India. Vorige maand werd een Deense toeriste slachtoffer van verkrachters. In 2012 braken hevige rellen uit na de verkrachting van een Indiase vrouw in een bus.

De regering heeft de maximale gevangenisstraf op verkrachting daarna verhoogd naar twintig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl