NOS SportAangepast

Cricketers grijpen naast WK-ticket

De Nederlandse cricketers hebben zich niet weten te kwalificeren voor het WK van 2015. In Nieuw-Zeeland werd het cruciale slotduel in de kwalificatiegroep B met Kenia verloren. Oranje eindigde daarmee als vierde in de poule. Alleen de beste drie landen gaan door naar de finaleronde.

Oranje begon op de Bert Sutcliffe Oval in Lincoln aan bat en legde met onder meer 137 runs van uitblinker Wesley Barresi een stevig fundament neer van 265 runs. Kenia stond voor de schier onmogelijke opgave dat aantal binnen 36.1 overs te overtreffen, om Nederland in de ranglijst nog voorbij te gaan op 'netto run-rate'. Die opgave werd nog zwaarder toen bowler Mudassar Bukhari al in de vijfde over het wicket van Alex Obanda nam.

Ongrijpbaar

Toch slaagden de Afrikanen wonderwel in hun missie. Ifran Karim and Ragheb Aga batten er lustig op los en hielpen Kenia met een partnership van 148 runs een eind op weg. Nadat Bukhari Aga in de 25ste over eindelijk aan de kant had gezet, bleek diens vervanger Collins Obuya aan bat al even ongrijpbaar.

Kenia kreeg het benodigde totaal na 35.4 overs op het scorebord, waarmee het Oranje in de eindstand van de groep naar de vierde plaats verwees. De Kenianen strijden nu in de finaleronde met Namibië, Papoea Nieuw-Guinea en de nummers één t/m drie uit groep A (Schotland, Hongkong en VAE) om twee WK-tickets. "Het batten van Kenia was een mirakel, waar we op een gegeven moment geen vat meer op kregen", stelde bondscoach Anton Roux beteuterd vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl