NOS NieuwsAangepast

Ajax - Feyenoord rustig verlopen

Tijdens de bekerwedstrijd Ajax - Feyenoord zijn zes mensen aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van de politie, die stelt dat het lage aantal reuze meevalt, "zeker vergeleken met alle geruchten voorafgaand aan de wedstrijd".

De arrestanten zijn allemaal supporters van Ajax. Ze werden rondom de Arena aangehouden voor het afsteken van vuurwerk en verstoring van de openbare orde. Ook had één van hen een mes bij zich.

Hoewel supporters van de club uit Rotterdam vooraf zeiden de wedstrijd, die Ajax won met 3-1, te willen bezoeken, werden er geen grote groepen Feyenoord-fans in Amsterdam gezien.

Controle

Volgens verschillende bronnen zouden mogelijk 400 Feyenoorders met een kaartje de Amsterdam Arena geprobeerd hebben binnen te komen. Hoeveel van hen dat is gelukt, is onduidelijk.

Zeker twintig Rotterdammers liepen bij de kaartcontrole tegen de lamp en is de toegang ontzegd.

Ten minste één Feyenoord-supporter met een stadionverbod wist toch binnen te komen. Op beelden van NOS op 3 is te zien dat hij zonder problemen langs de stadionbeveiliging komt.

Geen uitzondering

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden al vijf jaar zonder supporters van de bezoekende club gespeeld. Onlangs werd besloten om geen uitzondering te maken voor de bekerwedstrijd van vanavond.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam had stadsgenoten daarom opgeroepen weg te blijven uit Amsterdam en de wedstrijd op televisie te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl