PEC simpel langs amateurs Cuijk

PEC Zwolle heeft zich net als vorig seizoen geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker. JVC Cuijk, de nummer twee van de topklasse, werd in Zwolle met 5-1 geklopt.

PEC had de wedstrijd binnen 20 minuten beslist. Al na drie minuten zeilde een vrije trap van Bart van Hintum zomaar over doelman Joris van Gerwen in de verre hoek. De tweede vrije trap belandde voor de voeten van Maikel van der Werff, die Van Gerwen passeerde met een rollertje. En uit een corner tikte Ryan Thomas de bal via een verdediger en de schouder van de arme Van Gerwen in het doel.

Kansen voor Cuijk

Nog voor rust revancheerde Van Gerwen zich met twee prima reddingen. En na de pauze had Cuijk zowaar het initiatief en Kevin van Veen en Alexander Prent waren dicht bij de 3-1. Toch was het weer PEC dat toesloeg. Van Gerwen was kansloos bij een van richting veranderd schot van invaller Denis Mahmudov.

Tien minuten later kreeg Cuijk dan toch loon naar werken. Van Veen mocht vanaf de rand van de zestien een vrije trap nemen en die verdween prachtig via de onderkant van de lat achter doelman Diederik Boer. Het slotakkoord was van Mahmudov, die twaalf minuten voor tijd voor 5-1 zorgde.

Cuijk op de kaart

Technisch directeur Hans Kraaij jr. was na afloop duidelijk over het verlies. "Ze stonden stijf van de zenuwen en dan met name mijn keeper. Normaal is het een goede keeper maar vandaag had hij een totale off-day. Vanaf het moment dat hij die blunder maakte bij de eerste goal was de wedstrijd voorbij."

Helemaal ontevreden was Kraaij ook niet. "Ik ben trots op deze mannen en hoe ze Cuijk op de landkaart hebben gezet."

PEC Zwolle-trainer Ron Jans keek vooral uit naar het eredivisieduel met NAC Breda van komende zaterdag. "Dit geeft een goed gevoel maar het had lekkerder gekund. We moeten minder fouten maken in het rondspelen van de bal want in de eredivisie wordt dat direct afgestraft. Maar we gaan met vertrouwen naar zaterdag."