NOS NieuwsAangepast

"Scam City Amsterdam was nep"

Een uitzending van National Geographic over criminaliteit in Amsterdam is in scène gezet, zegt burgemeester Van der Laan. Volgens hem zijn criminelen die in de serie Scam City te zien waren door de zender betaald om mee te werken.

National Geographic heeft acht geplande herhalingen van de aflevering geschrapt.

De productiemaatschappij heeft tegen National Geographic gezegd dat de mensen die in beeld komen geen acteurs, maar overtreders van de wet zijn. "Sommigen zijn gecompenseerd", zegt een woordvoerder.

'Scamsterdam'

In het programma laten de makers met verborgen camera's zien hoe zakkenrollers en oplichters te werk gaan. Begin deze maand werd het nieuwe seizoen van Scam City geopend met de aflevering over Amsterdam.

"Echt, het is een van de meest duistere plekken waar ik ben geweest", zei presentator Connor Woodman in een van de promo's.

Zakkenrollers

Te zien was hoe medewerkers van het programma bijvoorbeeld in de tram het slachtoffer werden van een zakkenroller. Dit werd gefilmd met een verborgen camera.

In een andere scène drukt een Engels sprekend iemand de presentator tegen de muur. De man zegt dat hij van de politie is en steelt tijdens het fouilleren een portemonnee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl