NOS SportAangepast

Kleintje Pils wil tips homonummers

Het dweilorkest Kleintje Pils dat tijdens de Olympische Winterspelen op de tribunes in Sotsji speelt, wil graag tips voor bekende homoliedjes. Dat zei bandleider Ruud Bakker in het NOS Radio 1 Journaal.

Het dweilorkest zei eerder al homonummers te willen spelen op het sportevenement in Rusland. Daarmee reageerde Kleintje Pils op de oproep die tv-maker en bekende homoseksueel Paul de Leeuw gisteren deed bij De Wereld Draait Door.

YMCA

De televisiepresentator zei bij DWDD te hopen dat het orkest een protestgeluid laat horen tegen het anti-homobeleid in Rusland. "Wat in Nederland al geaccepteerd wordt, moet in de hele wereld geaccepteerd worden, dus het is logisch dat hij het vraagt", zei bandleider Bakker.

De Leeuw stelde onder meer het liedje YMCA van Village People voor, maar Bakker wil graag meer suggesties. "Misschien past het dan in ons repertoire en in onze bezetting, want je kan niet alles spelen met koperen muziekinstrumenten," aldus de bandleider.

Risico

Bakker is niet bang voor eventuele Russische represailles. "We zien wel welke risico we lopen, maar we moeten laten zien dat we er voor iedereen zijn." In Rusland mag er sinds het aannemen van een homowet niet meer openlijk uiting aan homoseksualiteit worden gegeven.

Tips kunnen gemaild worden naar info@kleintjepils.nl

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl