NOS NieuwsAangepast

Juweliersketen Siebel failliet

Juweliersketen Siebel is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft vanmiddag het faillissement uitgesproken, staat te lezen op de website van Siebel.

Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn niet te realiseren. De directie heeft daarom besloten het faillissement aan te vragen.

Doorstart

De inmiddels aangestelde curator, Frits Kemp, gaat onderzoeken of een doorstart mogelijk is. "Van de directie heb ik begrepen dat er belangstelling is van bepaalde partijen. Maar ik moet me vanavond eens in het dossier inlezen, want op dit moment weet ik nog niet veel."

Volgens Kemp vielen de verkopen in december erg tegen, waarna de Rabobank een belangrijk krediet opzegde. Dat was voor de directie van Siebel aanleiding om faillissement aan te vragen.

Dupe

Het is nog onbekend of consumenten de dupe zijn van het faillissement, doordat zij bijvoorbeeld sieraden hadden betaald maar nog niet ontvangen. De directeur van Siebel is telefonisch onbereikbaar.

Siebel telt 36 winkels, die afgelopen vrijdag al werden gesloten. De keten heeft 170 personeelsleden. In 2012 vierde het bedrijf nog het 100-jarig bestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl