NOS SportAangepast

Van der Garde is F1-stoeltje kwijt

Giedo van der Garde is zijn stoeltje in de Formule 1 kwijt. De Caterham-coureur maakt in 2014 de overstap naar Sauber, waar hij reservecoureur wordt.

Het Zwitserse Formule 1-team maakte dinsdag bekend dat de 28-jarige Van der Garde vooral de vrijdag-sessies voor zijn rekening zal nemen.

Van der Garde over zijn overstap: "Ik had ook bij Caterham kunnen blijven maar ik heb geen zin om weer een jaar achteraan te rijden. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Het is mijn doel om het team te helpen met de ontwikkeling van de auto. Uiteraard wil ik ook laten zien dat ik een stoeltje verdien binnen het team in 2015", aldus de 28-jarige Van der Garde.

Kobayashi en Ericsson

Esteban Gutierrez en Adrian Sutil zijn in 2014 de eerste rijders bij Sauber. Bij Caterham moet ook de Fransman Charles Pic het veld ruimen. De Maleisische renstaal gaat in 2014 racen met twee nieuwe coureurs: de Japanner Kamui Kobayashi en de Zweedse rookie Marcus Ericsson.

Het avontuur van Van der Garde bij Caterham duurde uiteindelijk maar één seizoen. Zijn beste prestatie is de veertiende plaats in de grand prix van Hongarije. Hij reed vijftien van de negentien races uit.

"Stap achteruit Van der Garde"

NOS-Formule 1-verslaggever Louis Dekker is minder enthousiast over de stap van Van der Garde. "Ik vind de overstap van Van der Garde naar Sauber een stap achteruit in plaats van vooruit. Het wordt voor hem een heel moeilijk jaar."

Van der Garde weerlegt dat: "Ik voel het als één stap opzij waarna ik er twee naar voren kan doen."

Robin Frijns wordt testcoureur bij Caterham. "Frijns is een groot talent en wordt gezien als de opvolger van Jos Verstappen", aldus Dekker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl