NOS NieuwsAangepast

Geen dubbelmandaten meer bij PVV

De PVV wil geen zittende Tweede Kamerleden meer in de gemeenteraden van Den Haag en Almere. In die twee gemeenten doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat blijkt uit de kieslijsten die vandaag bekend zijn gemaakt. Alleen in Den Haag staan nog zittende Kamerleden op de lijst (Van Dijck en De Graaf), maar dan onderaan, als lijstduwers.

Landelijke kopstukken

Vier jaar geleden bestonden de lokale lijsten nog voor een groot deel uit landelijke kopstukken. In Den Haag was het Kamerlid Fritsma lijsttrekker en stond partijleider Wilders ook op de lijst. Beiden vertrokken al snel na hun verkiezing weer uit de raad.

Ook in Almere trok een Kamerlid, De Roon, de lijst. Ook hij gaf zijn zetel tussentijds op om zich op zijn werk in de Kamer te richten.

Peilingen

Bij de aanstaande verkiezingen op 19 maart is Léon de Jong lijsttrekker in Den Haag. Hij is oud-Kamerlid voor de PVV en werkte daarvoor in de muziekbranche. Op de lijst staan nog drie oud-Kamerleden (Gerbrands, Elissen en Dille). In de peilingen is de partij de grootste.

In Almere is Toon van Dijk de nummer 1 op de lijst. Hij is nu al fractievoorzitter. Ook de nummer 2 en 3 zijn zittende raadsleden.

Partijleider Wilders is ervan overtuigd dat de PVV met deze kandidaten een fantastisch verkiezingsresultaat gaat behalen op 19 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl