NOS SportAangepast

BAM stopt als sponsor schaatsteam

BAM stopt na dit seizoen als sponsor van de succesvolle schaatsploeg. Het na de Winterspelen in Sotsji aflopende contract wordt niet verlengd.

Alfred Bolks, de huidige directeur van het bouwbedrijf, was in 2003 één van de rijders van de eerste BAM-ploeg. De al jaren dominante marathonploeg maakte de laatste seizoenen met rijders als Bob de Jong en Jorrit Bergsma ook steeds meer uitstapjes naar de langebaan.

Voor coach Jillert Anema is het geen verrassing dat hij op zoek moet naar een nieuwe sponsor. "Ik wist bij het afsluiten van het contract, twee jaar geleden, al dat BAM na dit seizoen zou stoppen. Ik vind het ook niet erg. Ik ben vier keer een nieuw team begonnen en heb daar iedere keer een winnende ploeg van gemaakt. Dat vind ik leuk om te doen."

Nieuwe plannen

Voor Anema bestaat er geen twijfel dat er een vervolg komt. "Als er een winnend team staat, komt de rest vanzelf. Ik heb met de schaatsers gesproken. In principe willen ze allemaal blijven. Met een aantal heb ik zelfs al de afspraak gemaakt om samen door te gaan."

Zorgen zegt Anema dus niet te hebben, de coach ziet juist nieuwe mogelijkheden nu er een nieuwe geldschieter moet komen. "Ik wil eigenlijk een grotere ploeg en ook weer een opleidingsteam erbij", aldus Anema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl