NOS VoetbalAangepast

PSV en Rennes eens over Toivonen

PSV heeft met Stade Rennes een akkoord bereikt over de overgang van Ola Toivonen. De Fransen hebben 2,5 miljoen euro over voor de Zweed, die zelf nog wel tot overeenstemming moet komen met Rennes. Hij is maandag afgereisd naar de Bretonse hoofdstad om de medische keuring te ondergaan.

Toivonen had nog een contract in Eindhoven tot aan het einde van het seizoen. De aanvallende middenvelder speelde vanaf januari 2009 voor PSV. In 139 competitiewedstrijden voor de Brabanders kwam hij tot 61 goals.

Norwich wilde meer betalen

Afgelopen zomer had PSV al een akkoord met Norwich City over de transfer van Toivonen, maar die aanbieding legde de Zweed naast zich neer. Dat tot frustratie van PSV, want destijds had de club 5,7 miljoen voor hem kunnen ontvangen.

Daarna leefden Toivonen en PSV in onmin met elkaar. De Zweed wilde zijn aflopende contract niet verlengen, waardoor hij lange tijd geen speeltijd kreeg. Zijn aanwezigheid zorgde voor veel onrust bij de club. Maar als hij deze winter niet wordt verkocht, zou hij zijn contract met een jaar verlengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl