NOS NieuwsAangepast

President Hollande in Nederland

De Franse president François Hollande is vandaag in Den Haag voor een officieel bezoek. Hij is hier om de economische betrekkingen tussen Nederland en Frankrijk te versterken.

Hollande begint zijn bezoek om 09.30 uur op Paleis Noordeinde waar hij wordt ontvangen door koning Willem-Alexander. Daarna gaat de president naar het Binnenhof voor een aantal politieke ontmoetingen. Hij praat met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en spreekt met premier Rutte.

Nieuwe contracten

Vervolgens lunchen Hollande en koning Willem-Alexander samen en houden ze een toespraak. 's Middags bezoekt de Franse president de in Den Haag gevestigde Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar zijn gesprekken met Franse en Nederlandse bedrijven en worden nieuwe contracten getekend.

President Hollande komt zonder zijn partner Valérie Trierweiler naar Nederland. Zij verliet afgelopen zaterdag het ziekenhuis waar ze dagenlang verbleef. Ze zou zijn ingestort na de onthulling dat Hollande een affaire zou hebben met een Franse actrice.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl