NOS VoetbalAangepast

"Ruiz wil in Duitsland spelen"

Bryan Ruiz blijft niet bij PSV na dit seizoen. Althans, dat zei Bert van Marwijk zondagavond aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Hij blijft niet", zei de huidige trainer van HSV. "Ik heb met hem gesproken en hij zou volgend jaar heel graag in Duitsland willen spelen. Bij HSV bijvoorbeeld."

Van Marwijk reageerde daarmee op een opmerking van zijn collega-analist Ronald Waterreus, die zei dat de komst van Ruiz naar PSV alleen te begrijpen is als hij voor langere tijd bij PSV blijft. "Anders zie ik het nut van zijn komst niet in", zei Waterreus. "Hij staat eigen talent namelijk in de weg."

Van Marwijk heeft in de voorbije weken contact gehad met Ruiz. Ook HSV wilde hem tussentijds overnemen van Fulham, maar op het moment dat de Duitse club zich meldde, had de Costaricaanse aanvaller zijn woord al gegeven aan PSV. Uit de woorden van Van Marwijk viel echter op te maken dat HSV in de zomer een nieuwe poging gaat wagen Ruiz binnen te halen.

"Van Seumeren is geweldige man"

Ook was er zondagavond uitgebreid aandacht voor de opmerkelijke reddingsactie van Frans van Seumeren, de grootaandeelhouder van FC Utrecht. Hij schold deze week de club een schuld van 27 miljoen euro kwijt, waardoor FC Utrecht in één klap weer financieel gezond is. Alle gasten aan tafel bij Studio Voetbal toonden zich onder de indruk van de geste van Van Seumeren.

Co Adriaanse zei Van Seumeren goed te kennen. "Een geweldige man." In zijn tijd als trainer van Red Bull Salzburg werd Adriaanse benaderd door Van Seumeren om trainer te worden: "Dat was een heel prettig en openhartig gesprek. Van Seumeren draait er niet omheen. Hij zei gewoon: 'Co, ik weet dat je een dure trainer bent, zeg maar wat je moet hebben'."

FC Utrecht verloor zondag overigens van Feyenoord. En de wijze waarop de Rotterdammers wonnen, oogstte veel lof aan tafel bij Studio Voetbal. "Kampioenenvoetbal", stelde Jan Mulder.

Benoeming Seedorf blamage

Er was aan tafel bij Studio Voetbal uiteraard ook aandacht voor het trainersdebuut van Clarence Seedorf. Eerder in de week hadden Heerenveen-trainer Marco van Basten en Feyenoord-trainer Ronald Koeman zich al kritisch uitgelaten over de aanstelling van Seedorf. Gebrek aan ervaring, was hun voornaamste bezwaar.

In Studio Voetbal ging Jan Mulder nog een stapje verder. Hij noemde de aanstelling van Seedorf een blamage voor het trainersgilde. "Dit is toch het bewijs dat zo'n club het niet serieus neemt? Dit is beschamend!"

"Een goed paard, is nog geen goede ruiter", herhaalde Adriaanse de uitspraak waarmee hij in het verleden de aanstelling van Marco van Basten als bondscoach bekritiseerde. Die stelling gaat nu ook op voor Seedorf, zei Adriaanse.

"Neem Van Gaal of Jonker"

Adriaanse meende dat Milan beter een andere keus had kunnen maken. "Waarom nemen ze Maldini niet? Waarom nemen ze Van Basten niet? Die laatste is ook een grote persoonlijkheid, net als Seedorf, maar hij bewijst nu bij Heerenveen wel dat hij een team kan maken."

Of, zo ging Adriaanse verder, waarom nemen ze Van Gaal niet? "Die is toch ook beschikbaar na de zomer? Of Andries Jonker? Ook een hele goede trainer. Dit is echt een te groot risico voor zo'n bedrijf als AC Milan. Ik gun het Clarence van harte, maar ik had hem nooit aangenomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl