NOS NieuwsAangepast

Poetin: bevriend met homo's

Homo's worden in Rusland niet gediscrimineerd, niet op hun werk en niet in de maatschappij. Dat heeft president Poetin gezegd in een interview met een verslaggever van de BBC in Sotsji.

Poetin reageerde op de groeiende kritiek op de Russische homowetgeving, in aanloop naar de Olympische Winterspelen volgende maand in Sotsji. Een aantal wereldleiders heeft aangegeven de spelen niet te zullen bezoeken.

Niet bevooroordeeld

"Als u mijn persoonlijke mening wilt weten: het maakt mij niet uit welke seksuele geaardheid iemand heeft", zei Poetin tegen de BBC. "Zelf ken ik een aantal mensen die homo zijn, ik ben bevriend met hen. Ik ben op geen enkele manier bevooroordeeld."

Bekende homo's, zoals de Britse zanger Elton John, zijn populair in Rusland, zei hij. "Ik heb een aantal mensen van de homogemeenschap in dit land geëerd, maar dat was vanwege wat ze hadden bereikt, ongeacht hun seksuele voorkeur."

"Er dreigt geen gevaar voor individuen met deze niet-traditionele geaardheid die van plan zijn de Spelen te bezoeken, als toeschouwer of als speler", aldus Poetin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl