Feyenoord wint ook in Utrecht

Feyenoord heeft in de eredivisie zijn vijfde zege op rij geboekt. De Rotterdammers wonnen met 5-2 bij FC Utrecht, dat zijn derde achtereenvolgende nederlaag leed. Het is voor het eerst in zeven jaar dat Feyenoord zijn eerste wedstrijd na de winterstop weet te winnen.

Beide ploegen speelden op de aanval en dat leverde een spectaculaire eerste helft op waarin het kansen en doelpunten regende. Utrecht deelde de eerste tik uit. Na balverlies van Jordy Clasie haalde Jens Toornstra hard uit: 1-0.

Hakje Pellè

Feyenoord was echter niet onder de indruk, gaf even flink gas en was via een pegel van Daryl Janmaat al dicht bij de gelijkmaker. Die 1-1 kwam er even later toch. Na een schot van Tonny Vilhena tikte Ruben Schaken de bal achter doelman Robbin Ruiter. Dave Bulthuis, die een ongelukkige middag kende, voorkwam daarbij dat Schaken buitenspel stond.

Een minuut later ging Feyenoord al aan de leiding. Na een voorzet van Janmaat scoorde Graziano Pellè met een prachtig hakje achter zijn standbeen. Nu was het aan Utrecht om veerkracht te tonen en dat deed het.

De Feyenoord-defensie lette niet op bij een inworp en op aangeven van Steve de Ridder tikte Toornstra de 2-2 binnen.

Nog was de koek niet op, want na ruim een half uur was Stefan de Vrij trefzeker uit een corner. Dat het in de eerste helft daarbij bleef was vooral te danken aan doelman Ruiter, die Pellè (prachtige volley), Vilhena, Joris Mathijsen en Jean-Paul Boëtius van scoren afhield.

Bulthuis opnieuw in de fout

In de tweede helft was Feyenoord minder dominant, al kreeg de ploeg na enkele fraaie aanvallen wel de beste kansen. Vilhena, Pellè en Boëtius konden echter niet scoren. Dat lukte Schaken wel en wederom werd hij een handje geholpen door Bulthuis, die net als bij de 1-1 buitenspel ophief.

Utrecht kon daar weinig tegenover stellen. De ploeg probeerde het Feyenoord wel lastig te maken, maar zorgde amper voor gevaar. Vlak voor tijd tikte Vilhena de 5-2 binnen.

Tegenvaller voor Feyenoord was nog wel het uitvallen van Boëtius, die geblesseerd naar de kant moest.