NOS SportAangepast

Larrazábal wint, Luiten zesde

Joost Luiten is dankzij een sterke slotronde van 68 slagen als zesde geëindigd op het Abu Dhabi Championship met een totaal van 278 (-10) slagen.

De Bleiswijker, die vorige week in Durban met de derde plaats al een topklassering behaalde, zette een serieuze aanval in op de eerste plaats met vier birdies op rij. Die knappe opmars kon hij daarna geen passend vervolg geven. Hij noteerde naast pars verder nog een birdie en een bogey op zijn scorekaart.

Pablo Larrazábal greep de hoofdprijs in het emiraat. De Spanjaard sloot eveneens af met een 68 af en bleef met 274 (-14) de toppers Phil Mickelson en Rory McIlroy (NIe) een slag voor. McIlroy had feitelijk de beste score van het toernooi, maar de Noord-Ier had na de derde ronde vanwege een incorrecte drop twee strafslagen van de wedstrijdjury gekregen.

Quadruple bogey

De Amerikaan Mickelson leidde op de slotdag lange tijd, maar een quadruple bogey op de dertiende hole kostte hem uiteindelijk de kop. Craig Lee was de dag begonnen als koploper. De Schot bezweek echter onder de druk en werd na een ronde van 77 slechts tiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl