Roda JC pakt punt bij Heerenveen

Bij zijn eerste optreden als trainer van Roda JC heeft Jon Dahl Tomasson zijn ploeg een punt zien pakken bij subtopper sc Heerenveen: 2-2.

Heerenveen begon goed en kwam al snel op 1-0. Hakim Ziyech ontfutselde Anouar Kali de bal, kon zo doorlopen en scoorde met een bekeken schuiver. Luciano Slagveer kwam even later een teenlengte tekort bij een voorzet van Bilal Basacikoglu. Daarna viel Heerenveen ver terug. Roda JC drong aan, Mitchel Paulissen raakte de lat en Krisztián Németh bekroonde een fraaie aanval met de verdiende 1-1.

Weer bij de les

Na rust was Heerenveen weer bij de les en uit een voorzet van Basacikoglu schoot Paul Biemans bijna in eigen doel; doelman Filip Kurto stond in de weg. Even later zette Alfred Finnbogasson de Friezen, nadat hij zelf ten val was gebracht door Henk Dijkhuizen, vanaf de stip alsnog op voorsprong.

Fraaie goal Hupperts

Lang duurde de Friese vreugde echter niet. Vijf minuten later bracht Guus Hupperts Roda met een fraai schot (buitenkant rechts) weer langszij. Weer vijf minuten later was Huppertrs zelfs dicht bij de 2-3, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. In de slotfase kreeg Heerenveen-invaller Yanic Wildschut nog een grote kans, maar ook voor hem was de winnende treffer niet weggelegd.