Vitesse verslaat PEC in slotfase

Vitesse heeft zaterdag in de eerste wedstrijd na de winterstop averij in de strijd om de landstitel maar net weten te voorkomen. Bij PEC Zwolle werd er, door een late goal, met 2-1 gewonnen.

Christian Atsu opende de score namens Vitesse in de derde minuut. De Ghanees werd op zijn weg naar het strafschopgebied geen strobreed in de weg gelegd en ook nauwelijks gehinderd toen hij uithaalde.

Vitesse wilde meer, hield het tempo hoog, maar liep tegen een doeltreffende counter van PEC op. Guyon Fernandez zette met een hakballetje zelf de aanval voor de 1-1 op, kreeg de bal terug en schoof die keurig langs doelman Piet Velthuizen.

Piazón mist strafschop

De Arnhemmers konden al snel weer op 1-2 komen, want Bart van Hintum veroorzaakte een penalty met het neerhalen van Renato Ibarra. Lucas Piazón legde aan voor zijn twaalfde treffer van het seizoen, maar doelman Diederik Boer koos de juiste hoek.

Een tweede counter leverde PEC daarna opnieuw een grote kans op: Fernandez verscheen vrij voor Velthuizen, maar wachtte te lang en zijn schot kon de Vitesse-doelman simpel keren.

Ook na rust bleef PEC op eigen helft Vitesse opwachten en dat slaagde er nauwelijks in een gaatje te vinden. PEC was gevaarlijk via vrije trappen van Maikel van der Werff (net naast) en Joost Broerse (net over).

Doeltreffende solo

Vitesse had zich bijna al verzoend met het puntenverlies, tot Patrick van Aanholt in de 90ste minuut over links aan een solo begon, die hij doeltreffend afrondde.