NOS NieuwsAangepast

Voedsel bereikt kamp in Damascus

Voor het eerst in maanden is er voedselhulp aangekomen in het belegerde Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk. Een activist in het kamp in de Syrische hoofdstad Damascus meldt dat er 50 voedselpakketten van de Verenigde Naties zijn doorgelaten. De VN had 200 pakketten gestuurd.

In het Palestijnse kamp in wonen nog 18.000 mensen. De wijk is afgesloten van de buitenwereld sinds de troepen van president Assad zeven maanden geleden begonnen met een belegering. Sindsdien zijn er zeker vijftien overleden door voedselgebrek.

Checkpoint

Volgens de activist in Yarmouk zijn de pakketten via een checkpoint van de regering het kamp binnengekomen. Het voedsel wordt gedistribueerd door lokale groeperingen in het kamp.

De vijftig pakketten die vandaag zouden zijn aangekomen, zijn lang niet genoeg om 18.000 mensen van voedsel te voorzien. Een woordvoerder van een Palestijnse organisatie denkt dat er zo'n 7000 voedselpakketten nodig zijn.

100.000 Palestijnen

Afgelopen maandag keerde een VN-konvooi met voedsel en medicijnen dat onderweg was naar het kamp nog onverrichter zake terug, omdat er geschoten werd in de buurt.

In het vluchtelingenkamp Yarmouk woonden voor de strijd in Syrië losbarstte meer dan 100.000 Palestijnen. Het kamp bestaat sinds 1957.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl