NOS SportAangepast

Geen Ocean Race Van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe ziet weinig heil in deelname aan de Volvo Ocean Race. De Nederlander focust zich op de Spelen van 2016 en daar past de prestigieuze zeilwedstrijd niet in.

"Voor mezelf is het geen geschikt moment. Ik kan er niet even anderhalf jaar tussenuit. Klaar", stelt Van Rijsselberghe op zijn website. "Ik moet focussen op de Spelen in Rio, maar zou er sowieso over moeten denken of ik de gevaren acceptabel vind voor mezelf."

De regerend olympisch kampioen in het windsurfen ziet de grote risico's van de mondiale zeilrace. "Ik moet toch altijd een beetje aan Hans Horrevoets denken. Zo'n groot zeiler die met zijn leven de uiterste prijs voor zijn ambities heeft betaald", verwijst Van Rijsselberghe naar een fataal ongeluk tijdens de Ocean Race.

Horrevoets behoorde in 2006 tot de bemanning van de ABN Amro II. Tijdens de zevende etappe sloeg hij door een krachtige wind overboord.

Postma en Koster

De Nederlanders Pieter-Jan Postma en Kalle Koster hopen wel nog op deelname aan de twaalfde editie van de Ocean Race, die op 4 oktober in het Spaanse Alicante start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl