PvdA-campagne nu al begonnen

PvdA-leider Samsom vindt de gemeenteraadsverkiezingen belangrijker dan ooit tevoren. Dit zei hij in Utrecht bij de start van de PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Gemeenten hebben een veel grotere verantwoordelijkheid gekregen op het terrein van zorg, werk en wonen, benadrukte Samsom. "Het lokale bestuur is aan zet. Daarom zijn de komende verkiezingen zo belangrijk. Meer dan ooit doet het ertoe wie de keuzes maakt in uw gemeente."

Samsom gaat de komende acht weken intensief campagne voeren, onder meer door met rozen duizenden deuren af te gaan. De meeste andere partijen beginnen veel later met hun campagne; de VVD doet dat pas op 1 maart. Alleen de SGP is ook al begonnen.

Te lang crisis

In zijn speech zei Samsom dat hij merkt dat voor veel mensen en bedrijven de crisis te lang duurt. "Ze zakken door hun reserves", aldus de PvdA-leider. "Het afgelopen jaar werden de zorgen groter, de teleurstellingen zichtbaarder en de gesprekken indringender."

Toch ziet de PvdA-leider "lichtpuntjes" doorbreken: "Eindelijk een koper voor het huis, een baan voor de werkzoekende en een nieuwe order voor de ondernemer." "Nederland vindt langzaam de weg omhoog", aldus Samsom. Hij benadrukte verder dat zijn partij ook in moeilijke tijden regeringsverantwoordelijkheid neemt.

Samsom is optimistisch over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. "Op naar een fantastische uitslag op 19 maart".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl