NOS SchaatsenAangepast

Michel Mulder leidt op WK sprint

Michel Mulder leidt het klassement na de eerste dag van het WK sprint in Nagano. Weliswaar kende hij een verre van vlekkeloze 1.000 meter, maar dankzij een superieur optreden op de 500 meter had hij voldoende marge ten opzichte van de concurrentie om dag één als klassementsleider af te sluiten. Mulder werd ook vorig jaar wereldkampioen sprint.

Koezin klopt Davis

Denis Koezin won zaterdag in Nagano de 1.000 meter. De Kazach versloeg Shani Davis in een rechtstreeks duel en noteerde met 1.09,37 de snelste tijd. Davis' eindtijd - 1.09,44 - was goed voor de tweede plaats op de kilometer. Kjeld Nuis werd derde (1.09,56) en maakte daarmee zijn teleurstellende 18e plaats op de 500 meter enigszins goed.

Michel Mulder werd vijfde in 109,91. Hij staat stevig aan de leiding na de eerste dag en lijkt af te stevenen op titelprolongatie. Mulder heeft 0,52 punten voorsprong op de nummer twee van het klassement, Shani Davis.

Ronald Mulder klimt in klassement

Ronald Mulder was op de kilometer iets langzamer dan zijn broer Michel: 1.09,93. Hij klimt door die tijd in het klassement naar plaats acht. Het verschil met nummer twee Davis is 0,33 punten. Een goede tweede dag van Mulder kan hem zomaar een podiumplek bezorgen, iets wat na de 500 meter uit zicht leek.

William Dutton staat derde na de eerste dag. Mirko Giacomo Nenzi, die derde werd op de 500 meter, finishte nu in een negende tijd (1.10,45) en is terug te vinden op de zesde plaats in het klassement.

Bekijk het klassement na de eerste dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl