NOS SportAangepast

Honkballer breekt salarisrecord

Arm was hij al niet, maar nu hoeft honkballer Clayton Kershaw van Los Angeles Dodgers zich helemaal geen zorgen meer te maken over zijn financiële toekomst. De komende zeven jaar verdient hij 30,7 miljoen dollar, ruim 21 miljoen euro per jaar. Oftewel 2400 euro per uur. Nog nooit heeft een honkballer per jaar zo veel verdiend.

De 25-jarige Kershaw komt sinds 2006 uit voor de Dodgers. Hij is één van de meest succesvolle pitchers in de geschiedenis van de sport. Behalve als sporter is hij in zijn thuisland de Verenigde Staten ook bekend om zijn liefdadigheidswerk. Samen met zijn vrouw runt hij een weeshuis in Zambia.

Vergelijking

De deal van 215 miljoen dollar (bijna 148 miljoen euro) is rondgekomen na een jaar onderhandelen. De speler zat aan het eind van een tweejarig contract. Ter vergelijking: Gareth Bale verdient bij Real Madrid 15,6 miljoen euro per jaar. Lionel Messi moet het doen met 10,5 miljoen euro per jaar.

Kershaw is met zijn salaris nog niet de best verdienende sporter ter wereld. Dat is basketballer Kobe Bryant. Hij harkt per jaar 27,9 miljoen euro binnen aan salaris. En dan zijn alle sponsorcontracten nog niet meegerekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl