Twente klopt Heracles in derby

FC Twente is in de eredivisie in punten naast koplopers Ajax en Vitesse gekomen, die later dit weekeinde nog in actie komen. De Tukkers klopten in Enschede Heracles met 3-1.

Remko Pasveer en Quincy Promes waren voor de rust de opvallendste spelers. De Heracles-keeper verrichte enkele puike reddingen en de van een knieblessure herstelde Promes scoorde met een schot in de verre hoek.

Rood Veldmate

Net na rust maakte Castaignos de 2-0. De spits vond eerst Pasveer op zijn weg en schoot in de rebound raak. Kort daarna zag Heraclied Jeroen Veldmate een rode kaart. De verdediger kreeg rood voor het vloeren van Youness Mokhtar. Heracles beklaagde zich, omdat Mokhtar de bal in buitenspelpositie ontving.

Spanning even terug

Twente werd daarna gemakzuchtig, miste kansen op 3-0 en stond toe dat Mark Uth na een fraaie actie met een knal in de kruising de spanning terugbracht. In de slotminuten miste Twente meerdere kansen op rij, waarna Thomas Bruns Twente-invaller Luka Djordjevic tegen de grond werkte. Dusan Tadic, die daarvoor een vrije trap op de kruising had gemikt, benutte de toegekende strafschop.