NOS SportAangepast

Derksen bergt na dit jaar clubs op

Robert-Jan Derksen sluit na dit jaar zijn loopbaan als profgolfer af. De veertigjarige Blaricummer debuteerde op zijn twintigste als prof en komt sinds 2002 onafgebroken uit op de Europese PGA Tour.

Hij won twee keer een toernooi op het hoogste Europese niveau: de Dubai Desert Classic in 2003 en het relatief kleine Madeira Open in 2005. De laatste jaren bleven de grote successen uit. Dat gegeven, in combinatie met het vele reizen, hebben ertoe geleid dat Derksen het na dit seizoen voor gezien houdt.

"Het leven vanuit de koffer is me steeds meer tegen gaan staan.Ik ben inmiddels al 17 jaar onderweg. Ik denk dat het een goed besluit is om nog één jaar alles op het golf te zetten en dan te stoppen", lichtte Derksen zijn besluit toe.

Ronde met Tiger Woods

Derksen vindt dat hij het beste uit zijn carrière heeft gehaald. ,,Zeker als je bedenkt dat ik pas op 14-jarige leeftijd mijn eerste golfbal sloeg. Natuurlijk zijn die twee toernooizeges hoogtepunten. Maar de world cups met Maarten Lafeber vond ik geweldig om te spelen. En mijn ronde met Tiger Woods in Dubai zal ik nooit vergeten."

Zijn toekomst na het golf is nog ongewis. ,,Ik denk daar nu liever niet te veel aan, anders leidt het me te veel af van mijn laatste seizoen. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl