NOS NieuwsAangepast

Juweliersketen Siebel dicht

Juweliersketen Siebel verkeert in grote problemen. Vandaag zijn, zo bevestigt de klantenservice van het bedrijf, alle 36 winkels en de webshop dicht.

De directie meldt dat er binnenkort meer duidelijkheid zal komen over de toekomst van Siebel Juweliers en zijn medewerkers. Er werken 170 mensen bij de juweliersketen. Eerder vandaag ontkende een woordvoerder van Siebel dat het bedrijf failliet is.

Verrast

FNV Bondgenoten is verrast over de sluiting. Volgens vakbondsbestuurder Niels Suijker is personeel van Siebel gisteravond ingelicht over de sluiting van de winkels.

Personeelsleden zouden te horen hebben gekregen dat er een curator is aangesteld. Suijker: ''We gaan uit van het ergste. Het lijkt sterk op een faillissement.''

Eigendommen terug

Klanten krijgen van de klantenservice te horen dat er nog niks bekend is over een faillissement. Wel geven ze aan dat klanten die spullen bij Siebel gebracht hebben, hun eigendommen terug zullen krijgen. ''Er zal voor een passende oplossing gezorgd worden zodra de winkels weer open zijn,'' zegt een medewerker van de klantenservice.

Winkeliers in de buurt van het filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat zijn verrast. Wel was het hun opgevallen dat de juwelierszaak de afgelopen tijd steeds vroeger dicht ging en dat vanochtend de sloten vervangen werden.

Koninklijk

De eerste juwelierszaak van de heer A. Siebel werd in 1912 geopend in Rotterdam. Op 30 maart 2012 bestond Siebel Juweliers precies 100 jaar. De juweliersketen voert sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk.

Uit jaarcijfers blijkt dat Siebel al jarenlang verlies maakt, ruim 1 miljoen per jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl