NOS VoetbalAangepast

Eredivisie halverwege: FC Twente

Twee seizoenen achtereen eindigt FC Twente op de teleurstellende zesde plaats en dus gaat het roer om. En voor het eerst sinds jaren speelt Twente geen Europees voetbal. Na het ontslag van Steve McClaren blijkt het duo Michel Jansen/Alfred Schreuder goed in het pulletje te vallen.

Er is wel kritiek op die constructie omdat Jansen alleen vanwege zijn diploma in die functie terecht zou zijn gekomen, terwijl iedereen wekelijks Schreuder fanatiek langs de lijn ziet coachen. Twente trekt zich niets aan van de protesten en krijgt ook gelijk van de KNVB.

Schreuder en Jansen trekken de lijn, die ze vorig seizoen hebben ingezet, door. De selectie wordt verjongd met veelal spelers die in Enschede zijn opgeleid: Quincy Promes en Nick Marsman worden teruggehaald van Go Ahead, Shadrach Eghan komt over van de beloften. En via Arsenal krijgt het talent Kyle Ebecilio een kans in de eredivisie.

Aanvallend voetbal

Het Twente-publiek, de afgelopen seizoenen niet bepaald verwend, krijgt een gretig elftal voorgeschoteld, dat met aanvallend voetbal goed presteert. De grote man zou Dusan Tadic moeten zijn, maar de Serviër komt maar niet op gang en heeft zijn doelpunten vooral te danken aan penalty's.

Het zijn juist de jongelingen die opvallen. Keeper Nick Marsman grijpt zijn kans na het vertrekt van Nikola Mihaylov, Eghan imponeert op het middenveld en Promes laat zien dat hij vorig seizoen niet voor niets is gekozen tot talent van het jaar in de Jupiler League. Spits Luc Castaignos mist veel kansen, maar toch staat zijn totaal alweer op tien treffers.

In thuiswedstrijden haalt Twente geregeld uit. NAC wordt met 5-2 verslagen, FC Utrecht gaat met 6-0 naar huis en ook FC Groningen heeft met 5-0 geen schijn van kans in Enschede. Als Dusan Tadic blijft en in de juiste vorm komt, kan het alleen maar nog beter gaan met FC Twente. En dat terwijl de achterstand op koploper Ajax maar drie punten is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl